Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan kısıtlamada “Kısıtsız” çalıştı...

Seyhan kısıtlamada “Kısıtsız” çalıştı...

Seyhan kısıtlamada “Kısıtsız” çalıştı...

Seyhan Belediyesi, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgini önlemleri kapsaminda ikinci kez uygulanan 2 günlük sokaga çikma yasaginda da klasik belediyecilik hizmetlerinden, Sosyal belediyeciligin gerekliliklerine kadar her alanda çalismalarini sürdürdü. Seyhan Belediye ekipleri, Baskani Akif Kemal Akay’in “kisitli günlerde halka dokunan hizmetlerin artirilmasi” talimati çerçevesinde ikinci kez uygulanan 2 günlük kisitlamada da is ve islemlerini devam ettirdi. 

 

KALABALIK BÖLGELERDE RAHATSIZLIK VERMEDEN HIZMET ÜRETILDI

Seyhan Belediyesi Fen isleri Müdürlügü ekipleri, normal günlerde yogun olan sokaklarda asfalt yenileme ve sagliklastirma hizmetleri ile kilit parke döseme ve sagliklastirma faaliyetlerini yerine getirdi. Ilçenin merkezinde yogunlasan hizmet sunumunda, normal günlerde kalabalik olan sokaklarda, mevcuda göre asfalt serme, yama ve sagliklastirma ile kilit parke döseme, bakim ve sagliklastirma çalismalari kimseyi rahatsiz etmeden tamamlandi

 

SEYHAN’DA SOSYAL BELEDIYECILIK

Seyhan Belediyesi Sosyal Yardim Birimi de, ihtiyaç sahibi vatandaslarin taleplerini karsilamak üzere görevdeydi. Ihtiyaç sahiplerine gida yardimi yapan ekipler, imkani olmayan hastalara da hasta yatagi gibi medikal ürünler teslim etti. Asevinde üretilen sicak yemekler de ihtiyaç sahiplerine ulastirildi. Ayrica yakinlarinda Covid-19 çikan ve kendilerinde süphe duyan bireyler de “Pozitif Taksi” uygulamasi kapsaminda hastanelere intikal ettirildi.  Seyhan Belediyesi’nce kurulan özel ekipleri ise ilçe genelinde apartmanlarin ortak kullanim alanlari ile Covid-19 hastasi çikan evlerde dezenfeksiyon hizmetini araliksiz sürdürdü.

 

 GÜVERCINLER DE AÇ KALMADI

Seyhan Belediyesi geçen kisitlama günlerinde oldugu gibi kedi-köpek ve güvercinler için besleme çalismasi yapti.  Belediye ekipleri sokaktaki Kedi ve köpekler için hazirlanan kirinti, mama gibi yiyecekleri ilçenin 4 yanina ulastirdi. Ekipler kent merkezinde kümelenen Güvercinleri de yine unutmadi. Ulucami, 5 Ocak Meydani, Gar önü gibi güvercinlerin kümelendigi alanlarda besleme yapti. Belediye ekiplerince yapilan çalismalar Kisitlama günlerinde detaylandirilarak devam edecek.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli